English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα Ρεκόρ Της Μπύρας

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το ξέρατε ότι τα ρεκόρ που αφορούν το αλκοόλ έχουν σταματήσει να καταγράφονται στο βιβλίο Guinness εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως για αποφυγή μηνύσεων και προσφυγών σε δικαστήρια;

Ψάχνοντας στο internet βρήκαμε μερικά ρεκόρ όπως είχαν καταγραφεί στο παρελθόν, κάποια επίσημα, αλλά και κάποια άλλα τα οποία θεωρούνται ανεπίσημα.

Όσα απ' αυτά θεώρισαμε άξια λόγου τα παραθέτουμε στο παρακάτω άρθρο.

Η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας
Η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι η πρώτη χώρα στη κατά κεφαλήν κατανάλωση μπύρας, με μέσο όρο 160 λίτρα κατά άτομο το 1998. Η χώρα κατανάλωσε 1.653 εκατομμύρια λίτρα κατά τη διάρκεια του 1998. Οι Η.Π.Α., την ίδια χρονιά, κατανάλωσαν τη μεγαλύτερη ποσότητα μπύρας, πίνοντας 24.376 εκατομμύρια λίτρα, με μέσο όρο 89 λίτρα κατά άτομο.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας
Το φεστιβάλ Μονάχου '99, το οποίο έγινε από τις 18 Σεπ. έως τις 5 Οκτ., το επισκέφθηκαν 7 εκατομμύρια άτομα, τα οποία κατανάλωσαν 5,8 εκατομμύρια λίτρα μπύρας, στις 11 σκηνές, που είχαν στηθεί σε μια περιοχή, η οποία ήταν τόσο μεγάλη όσο 50 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το μεγαλύτερο κουτί μπύρας
Στις 16 Μαρτίου 1999, παρουσιάστηκε στο Σίδνεϋ, το μεγαλύτερο αλουμινένιο κουτί μπύρας. Κατασκευασμένο από την εταιρία αλουμινίου O'Brien και λανσαρισμένο από τη ζυθοποιία Guinness Australasia, το αντίγραφο του κουτιού Draught Guinness, είχε χωρητικότητα 3.608 λίτρα, περιέχοντας έτσι 8.200 φορές περισσότερη μπύρα απ' ότι το κοινό κουτί των 440ml. Είχε ύψος 4,5μ., πλάτος 1,8μ. και ζύγιζε 300 κιλά.

Η μεγαλύτερη συλλογή από ανοιχτήρια μπουκαλιών
Ο Ντέιλ Ντέκερτ (Η.Π.Α.) άρχισε τη συλλογή του, η οποία αποτελείται από 20.884 ανοιχτήρια από 136 χώρες, όταν απολύθηκε από τον αμερικάνικο στρατό το 1945. Όλη η συλλογή, συμπεριλαμβανομένων και των διπλών, φτάνει το 28.146 τεμάχια.

Η μεγαλύτερη συλλογή από μπουκάλια μπύρας
Ο Ron Werner (Η.Π.Α.) έχει συγκεντώσει 11.644 διαφορετικά μπουκάλια μπύρας, από το 1982. Απ' αυτά τα μπουκάλια, τα 17.128 δεν έχουν ανοιχτεί. Έχει δοκιμάσει σχεδόν όλες τις 1.704 μάρκες μπύρας που έχει. Το γεγονός ότι στις Η.Π.Α. επιτρέπεται να πίνει κάποιος άνω των 21 ετών, κάνει τη συλλογή του λίγο αμφισβητούμενη, αφού εκείνος άρχισε να πίνει από τα 16 του χρόνια.

Η πιο δυνατή μπύρα
Το ρεκόρ της δυνατότερης μπύρας, κατέχει η Σκωτσέζικη Brewmeister Brewery με την "Brewmeister Armaggedon". Η εν λόγω μπύρα είναι άριστης ποιότητας και παρασκευάστηκε με μια ειδική μέθοδο ζύμωσης με πάγωμα της διαδικασίας, εξ ου και οι τόσο υψηλοί 65% ABV.

Η πιο ελαφριά μπύρα
Το πιο αδύνατο υγρό που πωλήθηκε ως μπύρα ήταν μια γλυκιά ψεύτικη μπύρα από τη Γερμανία ονόματι Colne-Kalk το 1918. Είχε λιγότερο από 0,2% αλκοόλ (1979).

Αγώνας ταχύτητας στην κατανάλωση μπύρας
Ο Steven Petrosino από το New Cumberland στην Πενσιλβανία στις 22 Ιουν. 1977, ήπιε 1/4 του λίτρου σε 0,137 δευτερόλεπτα, 1/2 του λίτρου σε 0,4 δευτερόλεπτα και 1 λίτρο της μπύρας σε 1,3 δευτερόλεπτα.
 
Ομαδικός αγώνας αντοχής στην κατανάλωση μπύρας
Κάποιοι Τσέχοι ήπιαν 2.662 μισόλιτρα μπύρας σε λιγότερο από 17 ώρες. Πίνοντας κατά μέσο όρο πάνω από 156 μπύρες ανά ώρα, ή 2,6 κούπες ανά λεπτό, οι Τσέχοι μπορούν να υποστηρίζουν ότι είναι οι γρηγορότεροι πότες σκυταλοδρομίας στον κόσμο (2004).

Περιοχή με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας ανά άτομο
Το έθνος με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας ανά άτομο ήταν Δυτική Γερμανία, με πάνω από 150 λίτρα ανά άτομο το 1976. Στο βόρειο μέρος της Αυστραλίας, η ετήσια εισαγωγή έχει υπολογιστεί στα 240 λίτρα ανά άτομο (1979).

Το πιο μεγάλο σε χωρητικότητα μπαρ
Το Mathäser Bayerstrasse 5 στο Μόναχο της Δυτικής Γερμανίας έδινε κατά μέσο όρο 100.800 μισόλιτρα ποτήρια μπύρας την ημέρα. Έκανε ανακαίνιση το 1995 και στα τραπέζια του μπορούν από τότε να καθίσουν 5.500 άτομα.

Η πιο μακριά μπάρα
Η πιο μακριά μπάρα χτίστηκε το 1938 στην Βικτόρια της Αυστραλίας με 100 μέτρα μήκος και 27 αντλίες μπύρας (1979).

 

Η πιο δυνατή μαύρη μπύρα
Είναι η Dogfish Head World Wide Stout της Dogfish Head Craft Brewery, Η.Π.Α., με 18% αλκοόλ.

 

 Η πιο δυνατή Βελγική μπύρα
Είναι η Dogfish Head Raison D'Extra της Dogfish Head Craft Brewery, Η.Π.Α., με 20,0% αλκοόλ.

 

 Η πιο δυνατή φρουτομπύρα
Είναι η Dogfish Head Fort της Dogfish Head Craft Brewery, Η.Π.Α., με 18,0% αλκοόλ.

 

 

Το πρώτο μουσείο μπύρας
Είναι στο Pilsen της Τσεχίας, που άνοιξε το 1958.

 

 

Το φεστιβάλ με τη μεγαλύτερη ποικιλία μπυρών
Το The Great American Beer Festival στο Colorado των Η.Π.Α., κατέχει αυτό το ρεκόρ με 400 ζυθοποιίες και 1.800 είδη μπύρας.

 

Το γρηγορότερο άνοιγμα μπουκαλιών μπύρας
Στις 2 Απρ. 1999, μια ομάδα τριών ατόμων, κατάφεραν να ανοίξουν 300 μπουκάλια μπύρας σε 1 λεπτό και 47 δευτερόλεπτα. Το κάθε άτομο άνοιξε 100 μπουκάλια με ένα ειδικά σχεδιασμένο ανοιχτήρι.

Η μπυραρία με τη μεγαλύτερη ποικιλία μπυρών
Το 2004 το Delirium Café στην καρδιά των Βρυξελλών, αναγνωρίστηκε από το βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως το κατάστημα με τις περισσότερες μπύρες, 2004 στον αριθμό. Τώρα έχουν σχεδόν 2.500 μπύρες στην κάβα τους, οι περισσότερες των οποίων προέρχονται από το Βέλγιο, ενώ θα βρείτε ακόμα 75 χώρες απ' όλο τον κόσμο.

Η μεγαλύτερη "τσίγκινη" κανάτα μπύρας (Tankard)
Το μεγαλύτερο "Tankard" του κόσμου βρίσκεται στη Timisoara της Ρουμανίας το οποίο είναι 3,00μ. ύψος, βάρος τριών τόνων και χωρητικότητα 11.000 λίτρων.

Το προηγούμενο ρεκόρ με ύψος 5,40μ., περίμετρο 8,40μ. και χωρητικότητα περισσότερα από 7.000 λίτρα, κατείχε το Poznan της Πολωνίας από τις 11 Μαρτίου 2007.

Η μεγαλύτερη πυραμίδα με κασόνια μπύρας
Η μεγαλύτερη πυραμίδα με κασόνια μπύρας φτιάχτηκε στις 11-12 Ιουν. 2005 από 200 εθελοντές όπου και χρησιμοποίησαν 63.365 κομμάτια. Το γεγονός οργανώθηκε από τη Foundation Limmen Ludiek, στο Limmen της Ολλανδίας.

Ρεκόρ κουβαλήματος ποτηριών μπύρας
Ο Reinhard Wurz από την Αυστραλία έσπασε το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ και τα κατάφερε να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Guinness, γιατί μπόρεσε να κουβαλήσει τα περισσότερα ποτήρια μπύρας (mugs).

Κουβάλησε 20 ποτήρια με τη μία.

Ενδεχομένως κάποια από τα παραπάνω ρεκόρ να έχουν καταρριφθεί.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Ποιοι Δεν Πρέπει Ποτέ Να Πίνουν Μπύρα - Και Είναι Πολλοί
healthstories.gr

Είτε πηγαίνετε στο μπαρ μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, είτε απλά θέλετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι μια ζεστή μέρα, η μπύρα είναι αναπόσπαστο μέρος της τακτικής ρουτίνας πολλών ανθρώπων.

Τί Συνδέει Τη Ζυθοποιία Φιξ Με Το Βέλγιο
Μαίρη Αδαμοπούλου

Το άγνωστο νήμα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λέβεν του Βελγίου εντοπίστηκε στο εμβληματικό μεν, εγκαταλελειμμένο δε, βιομηχανικό συγκρότημα της ζυθοποιίας Φιξ, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Πώς Η Μπύρα Μπορεί Να Σου Γιατρέψει Τον Πονοκέφαλο
thermisnews.gr

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μπύρα μπορεί να ενεργήσει σαν παυσίπονο και αυτή η είδηση μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Παρέλαση Για Τη Φορολόγηση Της Μπύρας: 150.000 Άνθρωποι Διαδήλωσαν Για Να Φορολογηθούν
Δέσποινα Πολυχρονίδου

Στις 14 Μαΐου 1932 περίπου 150.000 άνθρωποι, άντρες και γυναίκες βγήκαν στους δρόμους.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το