English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κίνδυνος Καρκίνου Από Δύο Ποτά Κάθε Μέρα

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Δύο μεγάλα ποτήρια κρασί ή δύο «δυνατές» μπύρες την ημέρα, κάθε μέρα και επί σειρά ετών, τριπλασιάζουν τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου στη στοματική κοιλότητα, προειδοποιεί το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Σε σκληρές τηλεοπτικές διαφημίσεις που θα αρχίσουν να προβάλλονται εντός της εβδομάδας, το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας θα υπενθυμίσει στους πολίτες τους κινδύνους από την συνήθεια που έχουν πολλοί να μην περνάνε ούτε μέρα δίχως αλκοόλ.

Στις διαφημίσεις θα επισημαίνεται ότι, εκτός από τον κίνδυνο καρκίνου, περισσότερα από τρία ποτά την ημέρα, διπλασιάζουν τον κίνδυνο υπέρτασης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στο έμφραγμα και στο εγκεφαλικό.

Οι ισχύουσες οδηγίες συνιστούν 1-2 ποτά την ημέρα στις γυναίκες και 2-3 στους άντρες. Όμως το κάθε ποτό υπολογίζεται με βάση τις «μεζούρες» των μπαρ και ισοδυναμεί με ένα ποτηράκι κρασί των 70-90ml ή ένα ποτήρι κανονική (όχι «δυνατή») μπύρα των 300ml ή ένα «σφηνάκι» (15ml ποτό) ή ένα ουίσκι ή άλλο δυνατό ποτό των 30ml.

Επιπλέον, δεν πρέπει κανείς να πίνει κάθε μέρα, αλλά να έχει τουλάχιστον δύο μέρες την εβδομάδα χωρίς αλκοόλ.

Ωστόσο, τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν πως τουλάχιστον ο ένας στους πέντε ενήλικες πίνει καθημερινά ποσότητες μεγαλύτερες από τις συνιστώμενες.

«Είναι εύκολο να αποκτήσει κανείς τη συνήθεια να πίνει κάνα-δυο ποτά παραπάνω την ημέρα, ιδίως όταν πίνει στο σπίτι, αλλά αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Υγείας Άντριου Λάνσλεϊ.

«Γι' αυτό και αρχίσουμε αυτή την εκστρατεία. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως δεν βλάπτουν την υγεία τους μόνο όσοι συστηματικά μεθάνε. Ακόμα και το λίγο παραπάνω, είναι επικίνδυνο».

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Μπύρα Πριν Το Ποτό Ή Ποτό Πριν Την Μπύρα Για Να Γλιτώσεις Το Hangover;
Νίκη Μπάκουλη

Μελέτη αποσαφηνίζει αν φταίει η σειρά με την οποία καταναλώνουμε διαφορετικά είδη αλκοόλ για το δράμα που ζούμε την επόμενη ημέρα. Η μπύρα έχει ενοχοποιηθεί για το hangover, όταν καταναλώνεται πριν τα ποτά σε μια έξοδο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους Γερμανούς αν κάποιος πιει ποτό πριν την μπύρα, μετριάζει το hangover. Τελικά, τι ισχύει;

Πώς Η Μπύρα Μπορεί Να Σου Γιατρέψει Τον Πονοκέφαλο
thermisnews.gr

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μπύρα μπορεί να ενεργήσει σαν παυσίπονο και αυτή η είδηση μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Ποιοι Δεν Πρέπει Ποτέ Να Πίνουν Μπύρα - Και Είναι Πολλοί
healthstories.gr

Είτε πηγαίνετε στο μπαρ μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, είτε απλά θέλετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι μια ζεστή μέρα, η μπύρα είναι αναπόσπαστο μέρος της τακτικής ρουτίνας πολλών ανθρώπων.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Επηρεάζει Τον Εγκέφαλό Σου Και Οδηγεί Σε Γνωστική Εξασθένηση
Αγγελική Μαξούρη

Η κατανάλωση επτά ή και περισσότερων *μερίδων αλκοόλ την εβδομάδα σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα σιδήρου στον εγκέφαλο σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε σχεδόν 21.000 ανθρώπους η οποία και δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου στο περιοδικό PLOS Medicine.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το