English Greek
27
Σαβ, Ιουλ
20 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ρωσική Μπύρα Με Ασιατικά Βότανα Νικά Το Hangover

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ομάδα επιστημόνων από το ρωσικό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο των Ουραλίων (Εκατερίνμπουργκ) προετοιμάζει μια μπύρα που δεν προκαλεί πονοκέφαλο από το μεθύσι, χρησιμοποιώντας κούντζου, ένα από τα βότανα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, όπως δήλωσε στο Sputnik η επικεφαλής της ομάδας, Έλενα Κοβάλιοβα.

Τις ιδιότητες του βοτάνου κούντζου, το οποίο χρησιμοποιείται σε ορισμένες χώρες της Ασίας και της Αφρικής «για να μειωθούν οι βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ», μελετούν Ρώσοι επιστήμονες.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων του Πανεπιστημίου των Ουραλίων Έλενα Κοβάλιοβα, οι ρίζες του βοτάνου χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ, ενώ τα άνθη του δρουν ευεργετικά για τα νευρικά κύτταρα.

Τόνισε, δε, ότι οι ισοφλαβόνες του βοτάνου βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, κάτι που επιτρέπει τη μείωση των βλαβερών επιδράσεων του αλκοόλ στο σώμα.

Η αρχική ιδέα της δημιουργίας μπύρας με βάση το βότανο κούντζου ανήκει σε έναν φοιτητή από τη Νιγηρία, ο οποίος συμμετέχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου των Ουραλίων και του Πανεπιστημίου ΙΤΜΟ της Αγίας Πετρούπολης.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν να λάβουν τα πρώτα δείγματα της ιδιαίτερης μπύρας εντός του έτους.

«Αν το προϊόν είναι ενδιαφέρον, θα προσπαθήσουμε να το επεξεργαστούμε και να αναπτύξουμε τη βιομηχανική τεχνολογία για την παραγωγή του», κατέληξε η κ. Κοβάλιοβα.

πηγή: sputniknews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Κίνδυνοι Της Ανάμιξης Αλκοόλ Και Καλοκαιρινής Ζέστης
sigmalive.com

Διανύουμε ζεστές καλοκαιρινές μέρες με φίλους και συγγενείς μετά από ένα χρόνο και με την πανδημία του κορωνοϊού να μας απομακρύνει από αγαπημένα μας πρόσωπα πλέον είμαστε σε θέση να το διασκεδάζουμε πάλι μαζί.

Πότε Μας Μεθάει Περισσότερο Το Αλκοόλ
Νίκη Μπάκουλη

Είναι πιο εύκολο να μεθύσεις στην παραλία το μεσημέρι παρά στο μπαρ το βράδυ; Είναι, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αλκοόλ καθαυτό.

Τί Συνδέει Τη Ζυθοποιία Φιξ Με Το Βέλγιο
Μαίρη Αδαμοπούλου

Το άγνωστο νήμα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λέβεν του Βελγίου εντοπίστηκε στο εμβληματικό μεν, εγκαταλελειμμένο δε, βιομηχανικό συγκρότημα της ζυθοποιίας Φιξ, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Νέο Χάπι Κατά Του Hangover Υπόσχεται Θεαματικά Αποτελέσματα - Τι Πρέπει Να Ξέρεις
Γιώργος Παπαϊωάννου

Στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησε μία νέα θεραπεία για την αντιμετώπιση του hangover σε μορφή χαπιού. Διατίθεται από τη σουηδική εταιρεία Myrkl, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να διασπάσει έως και 70% του αλκοόλ μετά από 60 λεπτά.

Η Μπύρα Συμβάλει Στη Διατήρηση Της Καλής Χοληστερίνης!
Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Μερικά πολύ καλά νέα προέκυψαν για τους λάτρεις της μπύρας μετά από μια μελέτη που παρουσιάστηκε στη Νέα Ορλεάνη στο πλαίσιο των επιστημονικών συνεδρίων της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας.

Μπύρα Εναντίον Κρασιού: Τί Είναι Πιο Υγιεινό;
Νικόλας Γεωργιακώδης

Οι δύο κυρίαρχοι της καλοκαιρινής αλκοολοποσίας κάθονται στο σκαμνί του διατροφολόγου. Ποιος είναι ο πιο υγιεινός;

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το